درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 559
بازدید دیروز : 705
بازدید هفته : 1863
بازدید ماه : 3792
بازدید کل : 126196
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




از فضا که نگاه کنیم، تعداد پنگوئن‌ها دو برابر استدانشمندان برای شمارش پنگوئن‌های امپراطور ساکن قطب جنوب زمین، ‌راه‌حل تازه‌ای پیدا کرده‌اند:‌ سرشماری از روی تصاویر ماهواره‌ای. به نظر می‌رسد تعداد این پنگوئن‌ها دو برابر تعدادی است که پیش از این تخمین زده شده بود.

 شمارش پنگوئن‌های امپراطور کار ساده‌ای نیست. آن‌ها بخش زیادی از زمان خود را در اقیانوس قطب جنوب به سر می‌برند و زمانی هم که بالاخره به سراغ خشکی می‌آیند، معمولا در فصل زمستان است، آن هم در دوردست‌ترین و سردترین نقطه زمین که بیش از هر جای دیگری بادهای تند در آن می‌وزد. در این شرایط، دسترسی به آن‌ها برای دانشمندان بسیار دشوار است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کشف علت بهبود کارایی پیل های خورشیدی با مواد پیزوالکتریکآخرین برآورد درجه حرارت آب اقیانوس‌ها حاکی از روند صعودی آن طی قرن گذشته است. پیوسته اطلاعات تازه‌ای در این زمینه ارائه می‌شود، اما دانشمندان درصدد هستند که معمای گرم شدن آب اقیانوس‌ها را حل کنند.

اخیرا در یک تحقیق، مقایسه‌ای میان میزان درجه حرارت ثبت شده اقیانوس‌ها در دهه 1870 با درجه حرارت فعلی آب‌های آزاد صورت گرفته و نتایج بیانگر آن است که حداقل طی 100 سال اخیر روند گرم شدن آب اقیانوس‌ها در سطح جهان صعودی بوده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دوربین مدارگرد اکتشافی مریخ موفق به ثبت حرکت چرخشی یک تنوره دیو مریخی با ارتفاع 20 کیلومتر در بخش شمالی این سیاره شده است.

 

تنوره دیو بر سطح مریخ
تنوره دیو در سطح مریخ



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

وقتی خشم زمین فوران می‌کند(2)همان طور که در قسمت قبل نیز گفتیم بر اثر فعل و انفعالات درون زمین در شرایطی خاص مواد مذاب (ماگما) با دمایی تاحدودی 1200 درجه سانتی‎گراد در مناطقی از زمین که معمولاً به صورت ارتفاعات و مخروطی شکل می‎باشند به همراه گازهای داغ فوران کرده و به بیرون می‎ریزند.
جریان مواد آتشفشانی از قطعات و صخره‎های بیرون آمده از کوه آتشفشان تشکیل شده است. این مواد پس از تعلبیق بر لایه‎ای از گاز و گرد و غبار، با سرعتی معادل چند صدکیلومتر در ساعت بر دامنه کوهها سرازیر گشته و اغلب تا فاصله 10 کیلومتری محل وقوع را در بر می‎گیرد.گرمای این مواد تاحدی بالا است که در سر راه خود همه چیز را می‎سوزاند و نابود می‎کند، فوران سنگ یا مواد مذاب از درون زمین وجریان آن در محیط زیست از جمله وقایعی است که با آلودگی منابع اصلی حیات یعنی هوا، آب، خاک و نیز تخریب ساختمان‎ها، مزارع و تلفات انسانی همراه می‎باشد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

وقتی خشم زمین فوران می‌کنددرواقع آتشفشان روزنه‌ای در سطح زمین است که سنگ‌های گداخته، خاکستر و گازهای درون زمین از آن به بیرون فوران می‌کنند. فعالیت آتشفشانی با برون‌افکنی صخره‌ها، با گذشت زمان باعث پیدایش کوه‌های آتشفشانی بر سطح زمین می‌شود. آتشفشان‌ها معمولاً در نقاطی یافت می‌شوند که ورقه‌های زمین‌ساخت، همگرایی یا واگرایی دارند.

پدیده‌های آتشفشانی اغلب با عوارض مخربی مانند انفجار، خروج حجم انبوهی از مواد مذاب، بارشی از آتش و خاکستر از آسمان و وقوع سیل یا جاری شدن گل و لای از ارتفاعات به طرف دره‌ها و مناطق پایین دست همراه است که می‌تواند زندگی افراد ساکن در اطراف مناطق آتشفشانی را به خطر اندازد. از گذشته‌های دور، انسان‌ها همواره از وقوع آتشفشان دچار ترس و وحشت می‌شدند. چرا که این پدیده همچون زلزله و توفان از جمله خطرناک‌ترین بلایای طبیعی محسوب می‌شود. آتشفشان‌ها در واقع از مهم‌ترین حوادث طبیعی هستند که می‌توانند موجب تخریب گسترده شهرها و جنگل‌ها شوند. علاوه بر این، وقوع آتشفشان‌ها موجب ایجاد تغییراتی در داخل زمین می‌شود که ما انسان‌ها قادر به دیدن آنها نیستیم بلکه نتایج این تغییرات در سال‌های آینده پدیدار می‌شود.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فشار جو فشار به عنوان نیرو بر واحد سطح تعریف می شود. فشار یک گاز برابر با نیرویی است که گاز به واحد سطح جدا از ظرف خود وارد می کند. واحد نیرو در SI ، اسحاق نیوتن است و واحد فشار یک واحد فرعی SI است که یک اسحاق نیوتن بر متر مربع می باشد که در کنفرانس عمومی اوزان و مقادیر ، نام پاسکال بر آن پذیرفته شد. ولی شیمیدانها معمولا فشار گاز را در ارتباط با فشار جو اندازه گیری می کنند.



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ابرها به زمین نزدیک تر می‌شوندتحقیقات جدید نشان می‌دهد، پدیده گرمایش جهانی باعث نزدیک‌تر شدن ابرها به زمین شده‌اند.

 نتایج تحقیقات محققان دانشگاه اوکلند نشان می‌دهد، طی یک دهه اخیر ارتفاع ابرها کاهش یافته و به زمین نزدیک‌تر شده‌اند و علت اصلی این مسأله نیز گرمایش جهانی عنوان شده است.
در سال 1999 میلادی ماهواره «ترا» ناسا با سیستم اسپکترورادیومتر چند زاویه‌ای (MISR) به فضا پرتاب شد تا تغییرات جوی را مورد بررسی قرار دهد.
این ماهواره مجهز به 9 دوربین تصویربرداری است که می‌تواند از زوایای مختلف از ابرها تصویربرداری کند.
پروفسور «راجر دیویس» سرپرست تیم تحقیقاتی، تصاویر ماهواره «ترا» در 10 سال اخیر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. با اندازه‌گیری ارتفاع و سرعت حرکت ابرها مشخص شد که ابرها در طول این مدت به زمین نزدیک‌تر شده اند.
«دیویس» از ادامه تحقیقات در این زمینه خبر داد و تأکید کرد که تا یک دهه آینده محققان قادر خواهند بود اطلاعات بیشتری در خصوص اثرات گرمای هوا در وضعیت ابرها بدست آورند.
میزان دی اکسید کربن هر روز در حال افزایش است و این فرایند منجر به گرم شدن زمین و افزایش دمای سطح خواهد شد که باعث نزدیک‌تر شدن ابرها به زمین می‌شود و به تبع آن، حجم ابرهایی که در ارتفاعات بالاتر قرار دارند، هر روز در حال کاهش یافتن است.
نتایج این تحقیق در مجله تحقیقات ژئوفیزیک (Geophysical Research Letters) به چاپ رسیده است.



دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دو دانشمند مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه با طراحی مدل رایانه ای و شبیه سازی اتمسفر تیتان نشان دادند که اتمسفر این قمر سیاره زحل بیش از آنچه تصور می شد، شبیه اتمسفر زمین است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نتایج این شبیه سازی رایانه ای نشان می دهد، تیتان دارای دو لایه اتمسفری متفاوت است که لایه پایین تر از ابرهای متان و الگوهای باد شکل گرفته است.

تیتان تنها قمر موجود در منظومه شمسی است که دارای اتمسفر متراکم است و امیدهایی مبنی بر احتمال وجود حیات بر روی آن وجود دارد.

اطلاعات به دست آمده از کاوشگرهای ویجر ۱، کاسینی و هویگنس در سالهای ۱۹۸۱ و ۲۰۰۴ میلادی نشان می دهد، اندازه تیتان احتمالا دو برابر ماه است، اما در فاصله ای ۹ برابر دورتر تا خورشید قرار دارد. به دلیل فاصله بسیار زیاد از خورشید، دما در این قمر زحل حدود منفی ۱۸۰ درجه سانتیگراد است.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

چرا زمین اولیه در جوانی خورشید یخ نزده استدانشمندان موزه ملی تاریخ دانمارک از وجود دلایل دیگری به جز گازهای گرم‌کننده جهان به عنوان دلیل یخ نزدن زمین در میلیاردها سال پیش و در زمان سردتر بودن خورشید خبر دادند

 در ابر دوران ائون آرکئن در حدود 2.5 تا چهار میلیارد سال قبل،‌ پیش از ظاهر شدن اولین نشانه‌های پیشرفته حیات در زمین،‌ خورشید تنها از 70 درصد از درخشش امروزی خود برخوردار بود که به معنی دریافت گرمای کمتر در زمین و امکان انجماد آن بوده است.

با این حال، سنگ‌های باستانی در «ایسوا» در نزدیکی سواحل جنوب غرب گرین‌لند نشان دهنده وجود آب مایع و حتی حیات بر روی زمین در حدود 3.8 میلیارد سال قبل است.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پیش بینی آینده انسان و زمینهفته نامه «نیو ساینتیست» در گزارشی، آینده زمین و بشر را در 100 هزار سال آینده مورد بررسی قرار داده است.

فکر کردن به آینده برای انسان امروز در کل به معنی آماده یا نگران شدن درباره چیزی است که می تواند تا شش ماه آینده (رسیدن روبات کنجکاوی به مریخ و احتمال کشف اشکالی از حیات در سیاره سرخ)، تا دو سال آینده (اقتصاد جهانی رشد دوباره خود را آغاز می کند) یا تا 20 سال آینده (چین به ابرقدرت دنیا تبدیل می شود)، رخ دهد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان