پروفسور پیتر آگر، برنده جایزه نوبل شیمی در سال 2003 از دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا و دکتر نورمن نیورایتر از دانشمندان برجسته کسب و کار بینالمللی و دیپلماسی علمی و فناوری و نخستین سفیر علمی ایالات متحده در اروپا، صبح امروز وارد ایران شدند.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروفسور پیتر آگر، پزشک آمریکایی و برنده جایزه نوبل، سرپرست موسسه تحقیقاتی پزشکی و کمیته حقوق بشر فرهنگستان ملی علوم آمریکا است.
وی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه آگسبرگ در مینیاپولیس مینه سوتا و مدرک دکتری خود را سال 1974 از دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور مریلند به عنوان پزشک متخصص داخلی با فلوشیپ غده – خونشناسی دریافت کرده است.
آگر در سال 2003 «برای کشف کانال های غشای سلولی» به همراه رودریک مکینون از دانشگاه راکفلر نیویورک موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی شد.
وی برای اولین بار این کانالهای پروتئینی برای انتقال آب را کشف کرده و توانست قدم بزرگی در پیشرفت علم بردارد.
وی از سال 2002 به عنوان عضو آکادمی علوم و هنر آمریکا انتخاب شده و در حال حاضر در دانشگاه جانز هاپکینز مشغول به فعالیت است و از چهرههای نامی در رشتههای بیوشیمی و پزشکی به حساب میآید.
دکتر سعید سهراب پور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با تشریح برنامه های حضور پروفسور پیتر آگر برنده جایزه نوبل شیمی سال 2003 در ایران گفت: سخنرانی اصلی وی که به دعوت بنیاد ملی نخبگان به ایران سفر کرده است، در جمع نخبگان در روز شنبه بیستم خردادماه در سالن همایش های بین المللی صداوسیما انجام می شود.
سهراب پور افزود:همچنین یک سخنرانی تخصصی در دانشگاه صنعتی شریف در روز یک شنبه بیست و یکم خردادماه برگزار می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پروفسور پیتر آگر پزشک و رئیس مرکز تحقیقات مالاریا یکی از دانشگاه های آمریکا است در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران سخنرانی خواهند کرد.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: همچنین دکتر نورمن نیورایتر ،عضو فرهنگستان علوم آمریکا و از دانشمندان برجسته کسب و کار بینالمللی و مدیر مرکز علوم و فناوری انجمن آمریکایی که همراه پروفسور آگر به ایران سفر کرده است، عصر روز دوشنبه 22 خردادماه جاری طی مراسمی در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی می کند.
عنوان سخنرانی وی، «همکاریهای بینالمللی در زمینه دیپلماسی علم و فناوری؛ فرصتها و چالشها در قرن بیست و یکم» است.
وی که به عنوان سفیر علمی در کشورهای اروپایی از جمله آلمان، لهستان، روسیه و اکراین فعالیت داشته به زبانهای روسی، آلمانی، چینی و ژاپنی تسلط کامل دارد.
نیورایتر حدود شش سال از طرف کشور آمریکا در ژاپن اقامت داشته ودر حال حاضر دارای یک کرسی ثابت در کمیته هماهنگی و ارتباط علوم آمریکا و ژاپن میباشد.
دکتر نیورایتر مدرک دکتری خود را از دانشگاه نورث وسترن در سال 1957 دریافت داشته و از سال 1969 تا سال 1973 به عنوان دستیار در دفتر رییس جمهور، ریچارد نیکسون در بخش علم و صنعت امور بینالمللی خدمت کرده است.
وی معتقد است که نقش فراگیر علوم، فناوری و بهداشت در بطن سیاستهای خارجی انکارناپذیر است و از این رو در تمامی ماموریتهای خود، محور توسعه همکاریهای علمی را مد نظر داشته است. تمامی این تجربیات و شناخت او از کسب و کاربینالمللی و شرکتهای چند ملیتی او را به عنوان چهرهای موثر در سطح جهان معرفی میکند.